Отборите на България U21 и Израел U21 играят при резултат 1:0

...
Отборите на България U21 и Израел U21 играят при резултат 1:0
Коментари Харесай

НА ЖИВО: България U21 - Израел U21 1:0, Никола Илиев наказа гостите

Отборите на България U21 и Израел U21 играят при резултат 1:0 във втори мач от квалификациите за Евро 2025. 

През първото полувреме попадения нямаше. Никола Илиев обаче даде преднина на българския състав в 50-ата минута със страховит гол.

Българският състав стартира добре срещата. Още в 3-ата минута Никола Илиев проби чудесно по левия фланг, стигна до пеналтерията, само че се забави с паса. Все отново той се обърна и откри Емил Ценов на границата на наказателното поле, само че ударът на втория бе блокиран.

Пет минути по-късно Петър Андреев опита шанса си с отдалечен изстрел, който обаче не бе прецизен. До него се стигна, откакто Георги Николов пресира съществено противниковата отбрана и това докара до неточност в изнасянето.

В 14-ата минута българските футболисти разиграха чудесно край наказателното поле на Израел с по едно подаване. Атаката приключи Шопов, само че изстрелът му бе спрян от бранител на гостите. Две минути по-късно Никола Илиев също опитва от сериозна отдалеченост, само че осъществяването му мина високо над напречната греда.

Никола Илиев за следващ път нахлу в наказателното на израелците в 20-ата минута. Последва центриране към Мартин Стойчев на далечната греда, който стреля, само че настрана от задачата. Секунди по-късно Петър Андреев също се озова в пеналтерията, само че по десния фланг. Младокът пусна изострен пас по земя, само че до него не стигна различен от българските национали.

В 25-ата минтуа пристигна и първият прецизен удар към вратата на България. Кранчеполски нанесе мощен и отдалечен изстрел, който попадна в средата на вратата, а Пламен Андреев нямаше проблеми да улови топката.

Минута по-късно Станислав Шопов получи в наказателното от Георги Николов. Той съумя да се завърти на няколко пъти и да излъже израелските бранители, след което нанесе изстрел по земя. Дзарфати обаче внимаваше и избави.

В 37-ата минута на два пъти опитахме центрирания отляво, само че намеси на израелската защита ни лишиха от нещо по-опасно. Емил Ценов пък реши да стреля от сериозна отдалеченост по земя - тъкмо, само че без проблеми за стража на гостите.

Последва добра офанзива на Израел и удар, който мина на сантиметри от гредата на българската врата и то след рикошет. Гостите извършиха ъглов удар, с който българските национали се оправиха.

На старта на второто полувреме Мартин Сораков размени на терена Петър Андреев. Десет секудни след подновяването на играта Георги Николов опита да заплаши Дзарфати, само че осъществяването му с левия крайник бе разочароващо.

В 49-ата минута Халаили съвсем се измъкна очи в очи с Пламен Андреев. Все отново вратарят на Левски съумя да се оправи, благодарение на Християн Петров.

Последва бърза офанзива на България, а Мартин Сораков съумя да преодолее излезлия напред пазач на Израел. Той пусна към Никола Илиев, който сподели самообладание, съумя да финтира, а по-късно прати топката в мрежатра на Израел.

LIVE 1:0

1:0 Никола Илиев 50'

Стартовите състави:

БЪЛГАРИЯ: 23. Андреев, 2. Стойчев, 5. Йеленкович, 4. Петров, 15. Атанасов, 20. Стоянов, 6. Ценов, 8. Шопов, 11. Андреев, 9. Николов, 10. Илиев;

ИЗРАЕЛ: 1. Дзарфати, 6. Азулай, 2. Феинголд, 3. Шакед Шломо, 12. Фучс, 15. Абед, 20. Дзенет, 21. Кранчеполски, 9. Горно, 7. Халаили, 19. Ганах;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР